25 ноември е необикновен празник – това не е просто ден, в който почитаме името на Св. Климент Охридски – патрон на училището. Това е ден, който превръщаме в празник на духовността, защото показваме, че учениците и преподавателите в СОУ „Св. Климент Охридски” – гр. Костенец, работим и творим, за да съградим храм на българщината и добротворството.

        Името на светеца бе почетено със света литургия в църквата, съпроводена от празнично песнопение на училищна вокална група, ръководена от преподавателя по музика Юлиян Одажиян.

        Празникът продължи в сградата на училището, в която бе осветен ремонтианият с помощта на общинското ръководство нов физкултурен салон. Гости на тържеството бяха кметът,заместник – кметът, председателят на обкинският съвет, общински съветници, както и представител на Регионалния инспекторат на МОН - София област.Директорът на училището – г – жа Захаринка Кусарова – посрещна гостите по стара българска традиция – с хляб и сол.

        Волейболните отбори на училището показаха, че в училище се раждат истински състезатели.

        Но в истинско тържество на духа се превърна Петият фолклорен фестивал – надпяване „В песента е душата на народа”. Участниците бяха поздравени от кмета на община Костенец – г – н Р. Радев и от директора на училището, който връчи поздравителна грамота на дългогодишния председател на Училищния съвет – Георги Бекяров. В началото на фестивала, театралното студио на училището с ръководител Марияна Петрова, представи етюди по разказите на Й. Йовков.