Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM. Те ще предоставят всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено STEM обучение в училище. 

В последните години различни фолклорни състави в СОУ "Св. Климент Охридски" под ръководството на преподавателя по музика Юлиян Одажиян участват във фолклорния фестивал "Орфеево изворче", провеждащ се ежегодно в град Стара Загора. 

В края на миналата седмица групата за автентичен фолклор успя да спечели не само призовото първо място, но и множество почетни грамоти, сред които и специална такава за "Орфеева дарба".
 
 
 
 

Изложба на Александра Попова от XI Б клас

 

 

 

   

 

 

ДА ВЪРНЕМ ВЯРАТА В ДОБРОТО!

 

 

 

 

 

 

 

        Неведнъж през изминалата учебна учениците от СОУ „Св. Климент Охридски” - гр. Костенец са доказвали, че могат да обичат и да помагат на онези, които се нуждаят от помощ.

 

        Тази учебна година започна с проявата на емпатия и благотворителност. На тържественото откриване, още в първия учебен ден, децата поставиха кутия в училищния двор и призоваха всички родители и ученици да се включат в благотворителната кампания в подкрепа на пострадалите  при наводнението в Мизия.

 

        Инициативата и набирането на средства продължиха до 24 септември. Събрани бяха 828 лв., които на 25 септември бяха преведени по сметката на ОУ „Цанко Церковски” - гр. Мизия.

 

        Благодарим на всички онези, които отвориха сърцето си за чуждата болка и показаха, че вярата в доброто може да съществува!