Очаквайте скоро в Гимназията-Среща с Бъдещето!

   Бъдещето има много   имена и лица.  За нерешителните то е недостижимо, за смелите е предизвикателство, а за нашата Гимназия - Бъдещето е вече сбъдната реалност и факт!

  

 

 

 

 

 

И се нарича STEM/Science-Technology-Engineering-Mathematics/ център!

  На Патронния ни празник - 25.11.2021г. всеки ще има възможност да се докосне до Бъдещето на нашето училище. Нашият STEM център вече е част от обучението по Математика, Физика, Химия и Биология. С четири физически, технологично и тематично обособени обучителни пространства, оборудвани с последно поколение лаптопи за индивидуална и групова работа на учениците.

По всички природни дисциплини има база данни от уроци, които могат да се проектират на учениците през специални очила за виртуална реалност. Така всеки може да "влезе" чрез тях в абстрактния огвъдочевиден свят на Науката по пленителен и за въображението начин. Усещането се подсилва и и от четири плазмени-интерактивни дисплеи  всички функционалност за визуализация на учебниците.

И за да е още по-фантастично всичко имаме и два хуманоидни робота, които наистина изглеждат така, сякаш са герои от "една далечна галактика". 

    Те могат да говорят, да реагират интуитивно на жестове и допир, да движат пластично ръцете и тялото си, та дори и да се смеят. И повярвайте ни, те са от светлата страна на силата, която ще вдъхне живот на нашето училище и ще позволи бъдещето да бъде! 

     А това ще се случи в юбилейната за нас година, което потвърждава истината, че имаш ли минало имаш и бъдеще! И тъй като настоящето е трудно, ние избираме Надеждата, носеща ни бъдещето, със светлите спомени от миналото...Ако и вие сте избрали това-може да споделите с нас радостта ни от срещата с Бъдещето, следейки репортажите по откриването на STEM центъра.

  Поради епидемичните мерки, то ще стане при ограничен достъп на външни лица на 25.11.2021г. в 10,30 часа. Но събитието ще бъде отразено така, че всички да станат емоционално и визуално съпричастни. 

  Разбира се, на този ден ще обърнем поглед и назад, към нашата юбилейна история и патрон-Свети Климент Охридски, на когото ще открием достоен за името му бюст-паметник.

  Защото вярвяме, че Бъдещето е Миналото, завърнало се през друга врата! Със същото изначално и  просветителско дръзновение на нашите първоучители.